Archive for April, 2013

Hellasgården

Saturday, April 27th, 2013

Fisktärnorna har hittat tillbaka till Sverige igen.

 

 

Magplask

 

“Kom ankan följ efter…” och gräsanden följde efter min dotter. Väldigt söta när de kom traskandes och ankan fick såklart en hel del bröd =)

 

Årets första bäverspaning

Sunday, April 21st, 2013

Upp tidigt och ut före solen. Höll tummarna för att bävrarna skulle visa sig, och de gjorde de =) Det var minusgrader hela natten så det låg ett lager is över viken. Ibland hördes höga krasch ljud när en bäver plöjde genom isen eller tittade upp mitt i ett isflak. Vilket gjorde det väldigt lätt att upptäcka dem, det var dessutom vindstilla så minsta rörelse syntes.

 

Det hade bildats is på vattnet under natten. Man kan se små isflak på ryggen.

 

Den här bävern var rätt nyfiken. Den började hålla koll på mig från ca 15 m avstånd, men sen tog den i små etapper sig närmare och till slut var den ca 4 m ifrån.

 

 

Den här bävern höll sig på samma plats på andra sidan viken. Den kom nertraskandes för slänten med en pinne och sen satt den och knaprade där nöjd i en timme.

 

 

Första mötet med bävern, den var väldigt misstänksam och nyfiken och låg beredd med svansen. Mycket guppande och nosande och tittande. Den simmade in i hyddan två gånger och tog skydd innan den verkade besluta sig för att det var ok att jag var där.

 

Tittut! Mitt i isen tittade ett huvud upp. Det lät krasch så det blev en ganska ljudlig entré.

 

Klockan är halv sju, dags att simma in i hyddan och sova…